Повторната проверка на случая с 15-годишната Даная е установила нарушения

...
Повторната проверка на случая с 15-годишната Даная е установила нарушения
Коментари Харесай

Втора проверка на Медицински надзор по случая Даная откри нарушения в Пирогов и ИСУЛ

Повторната инспекция на случая с 15-годишната Даная е открила нарушавания в ИСУЛ и " Пирогов, оповестиха от

" Проверяващият екип след в допълнение сложени, съответни въпроси е установил нарушаване в две от лечебните заведения при предписването и отпущането на лекарствен артикул. Не са спазени написаните правила в Наредба № 4 от 4 март 2009 година за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, контролът, по която се реализира от други органи, предвид на което сме ги сезирали за взимане на отношение по подготвеност ", се споделя в мнението им.

Всички документи, получени от лечебните заведения в хода на осъществяване на първата инспекция са предоставени на бранш „ Противодействие на корупцията в администрацията “ и отдел „ Икономическа полиция “ към Главна дирекция „ Национална полиция “.

От организацията оповестяват още, че вторият екип от проверяващи са разнообразни чиновници от тези, които са направили първата инспекция на случая със гибелта на 15-годишната Даная.

Детето умря през май 2023 година в болничното заведение след хематом от рухване, само че въпросът предизвика доста съществени подозрения за неглижиране на тежкото ѝ положение. Един от проблемите, за които майката на Даная алармира още преди месеци, беше неналичието на животоспасяващо кръвоспиращо лекарство в незабавната болница.
Майката Ани Стоянова беше разказала по какъв начин от " Пирогов " са я предиздвикали сама да търси медикамента и го е получила от лекуващия хематолог на детето от ИСУЛ. Същото беше доказано и от хематолога доктор Денка Стоянова от ИСУЛ.Служителите на " Пирогов " обаче са дали тотално разнообразни показания при инспекцията на " Медицински одит ".Репортаж на Валя Ахчиева демонстрира, че техните публични изказвания са оспорени даже от началника на лабораторията на трансфузионна хематология в " Пирогов " доктор Евгения Шурлиева. Тя удостоверява пред Ахчиева, че въпросният препарат е липсвал и не е прилаган на Даная в деня, в който останалите лекари от болничното заведение настояват, че е употребен.
Резултатите от повторната инспекция се оповестяват на фона на следващ ден митинги пред „ Пирогов “ с искане шефът на лечебното заведение да се отдръпна.

Стоянова упреква Валентин Димитров за това, че е позволил неприятно ръководство на болничното заведение и даже корист с животоспасяващи лекарства, както и в това, че в " Пирогов " " няма организация за съответна и навременна здравна помощ за нашите деца ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР