Повторенията в историята ни са неизбежни, отдавнашни и непрекъсващи.Дали и

...
Повторенията в историята ни са неизбежни, отдавнашни и непрекъсващи.Дали и
Коментари Харесай

Мария Стефанова: Иван Вазов задава големите въпроси в "Нова земя"

Повторенията в историята ни са неизбежни, отдавнашни и непрекъсващи.Дали и през днешния ден както когато Иван Вазов написа романът си " Нова земя ", парата ръководи света и съвестите. Когато имаш пари, тоест, когато душата ти е признателна от живота, единствено тогава си кадърен да бъдеш и родолюбец, и безвъзмезден, и почтен и да мислиш за непознатото богатство. Гост в студито на " Тази събота и неделя " е огромната актриса Мария Стефанова, която е част от премиерния театър " Нова земя " в Народния спектакъл.

" Народният спектакъл играе патрона си - Иван Вазов, Патриарха на българската литература ", сподели Стефанова.

" Както споделя Юрий Дачев, този доста коментиран - и то с не положителни усеща разказ - е закътан на най-долния рафт на нашите библиотеки и е пропуснат ", сподели Стефанова.

" Вазов задава огромните въпроси в " Нова земя ", декларира актрисата.

" Когато се сблъскат парата с идеала - това е колосален сблъсъск; това е доста тежка злополука. Много е нежна българската интелигенция по това време, тя е доста уязвима ", сподели Стефанова.

" Нашите предшественици за най-вече земеделци. Земята е тематиката ми в представлението - земята, която ни ражда, която ни храни, която ни закриля и която ни санкционира ", споделя Стефанова.

" Ние не си вадим поука от това, което претърпяваме. А би трябвало. Трябва да се замислиш какъв урок имаш да извлечеш, какво ти е споделила ориста. За мъдростта става дума ", декларира актрисата.

" Моля се народът ни да бъде здрав. И се апелирам за мъдрост, състрадание, достолепие и радоста в душите ни ", сподели тя.

Вижте какво още показа Мария Стефанова във видеото горе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР