Повторен оглед се извършва в момента на мястото на инцидента

...
Повторен оглед се извършва в момента на мястото на инцидента
Коментари Харесай

Военна прокуратура проверява инцидента с хеликоптера ”Кугър”

Повторен оглед се прави сега на мястото на случая с военния хеликоптер „ Кугър ” край пловдивското село Цалапица. Вчера след 18 ч. при подготвителен полет хеликоптерът е закачил и скъсал жици на електропровод.
Екипажът е незасегнат и е съумял да приземи машината сполучливо. За няколко часа огромна част от град Стамболийски и близките села останаха без ток и вода.

От авиобаза " Крумово " оповестиха, че на този стадий няма нова информация към следствието на аргументите за случая.

Още нощес в границите на час и половина екипите на електроразпределително сдружение EVN отстраниха повредите и в Стамболийски бе възобновено електроподаването. От сдружението оповестиха, че вредите за компанията са незначителни. Скъсаният от хеликоптера кабел е с дължина от към 150 метра.

Разследването се води от Военна прокуратура-Пловдив. Оттам оповестиха за Българска национална телевизия, че сега тече втори оглед на местопроизшествието край Цалапица и на хеликоптера, който е партерен на селскостопанското летище в селото. Назначени са няколко експертизи, които да оказват помощ за изясняване на аргументите за случая. Резултатите от тях се чакат най-късно до два месеца.

Единствените вреди по хеликоптера е дефектирала лопатка на въртящата се част. Когато тя бъде сменена, машината ще бъде преместена в авиобаза " Крумово ". Очаква се това да стане още в границите на днешния ден. Хората в региона обаче се оплакват, че постоянно военни хеликоптери прелитат прекомерно ниско над земята и това ги тормози.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР