Повредата на Кримския мост може да се окаже в полза

...
Повредата на Кримския мост може да се окаже в полза
Коментари Харесай

Експерт: Взривът на Кримския мост е удар по Кремъл

Повредата на Кримския мост може да се окаже в изгода на въоръжените сили на Украйна , защото ще извади от строя значим съставен елемент на съветския боен транспортен възел. Създаването на различна логистика лишава време, а боевете в южната част на страната са в ход сега.

Това разяснява пред РБК-Украйна военният специалист Владислав Селезньов.

Мостът е значим детайл от военния и транспортен център на Кримския полуостров като цяло.

" Именно през него военните ешелони на съветските окупатори се насочат по посока на Запорожка и Херсонска област. Всъщност мостът е развален и връзката с военния превоз е съществено отслабена. Няма да мине доста време, до момента в който руснаците не пуснат фериботни преходи, до момента в който не потърсят различни способи за доставка на оръжия и муниции, а боевете се водят сега ", означи той.

Експертът акцентира, че защото украинските въоръжени сили организират контраатака на юг, врагът се нуждае от голям потенциал и военно-технически запаси. И към момента не е ясно по какъв начин ще се обезпечат доставките. В момента железопътната част на Кримския мост е развалена, а пътното платно е съществено повредено, тъй че в този подтекст обстановката е в полза на украинските отбранителни сили.
 Путин подреди на ФСБ да охранява Кримския мост
Путин подреди на ФСБ да охранява Кримския мост

Освен това силовата работа поема стратегически енергийни трасета

Към момента няма информация какви средства са били употребявани. Руската страна в нормалния си жанр приказва за хипотетичен човешки фактор. Но това е единствено детайл от осведомителната война.

" В осведомителната война се употребяват всички типове известия. Но във всеки случай резултатът е въодушевяващ, тъй като не е ясно по какъв начин руснаците могат да решат в къси периоди въпросите за снабдяването на своите войски, в това число на десния бряг на Днепър, и то в посока Запорожие, Токмак, Василовка ", означи Селезнев.

Според него руснаците може да се опитат да основат логистика по суша през окупираните територии. Възможно е обаче да зародят известни компликации, защото украинската артилерия на процедура удря по противников цели.

Селезньов акцентира, че железопътната линия по крайбрежието на Азовско море от Мариупол стига до Волноваха и Донецк, а към Запорожие - през Полохи и Орехов.

" Но не знаем доколко тя е под контрола на ВСУ . Напълно допустимо е там да има затруднения, които да не разрешават на руснаците да работят по такава скица ", добави специалистът.
 Пуснаха придвижването на коли по Кримския мост Обновена
Пуснаха придвижването на коли по Кримския мост

Установен е лидерът на взривения камион

Що се отнася до репутационните загуби за Русия, те са пагубни, сходно на тези когато украинските войски потопиха флагмана на съветския Черноморски флот - ракетния крайцер " Москва " - през април 2022 година

" Тогава те разказваха фантастични истории за човешка неточност, за бурята, с цел да убедят обществото си, че Украйна няма нищо общо с нея. Същото ще се случи и с Кримския мост ", заключи Селезньов.

Според източници на РБК-Украйна от правоохранителните органи гърмежът на Кримския мост може да е бил специфична интервенция на Службата за сигурност на Украйна. Самата организация не е коментирала публично тази информация.
 Кримският мост е взривен с камион с експлозиви, трима са починали
Кримският мост е взривен с камион с експлозиви, трима са починали

Според УНИАН това е интервенция на украинските спецслужби

" Няма да го разясняваме. Ще разясняваме ролята на СБУ или на който и да е украински държавен орган след окончателната ни победа ", съобщи представителят на СБУ Артьом Дехтяренко.

Коментирайки повредата на Керченския мост, министърът на вътрешните работи Вадим Денисенко съобщи, че това ще затрудни доста доставките на руснаците на всичко належащо за полуострова, в това число и на оръжия. Това е " огромен плюс " за Украйна .

А Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария, споделя, че това е единствено началото. В същото време той счита, че зад детонацията може да стоят самите руснаци и че тя е резултат от битка сред специфичните служби и военните.

От своя страна Наталия Хуменюк, началник на Съвместния координационен пресцентър на отбранителните сили на Южна Украйна, загатна за допустимо присъединяване на ВСУ, като съобщи, че украинските бранители не престават да осуетяват проектите на съперника да притегли запаси.

" Фактът, че те няма да могат да употребяват друга транспортна артерия и по-специално железопътния маршрут, ни устройва ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР