Повреда в компютърната система на Федералната въздухоплавателна администрация (ФАА) на

...
Повреда в компютърната система на Федералната въздухоплавателна администрация (ФАА) на
Коментари Харесай

Повреден файл е вероятната причина за вчерашния срив в US системата за авиоуправление

Повреда в компютърната система на Федералната въздухоплавателна администрация (ФАА) на Съединени американски щати евентуално е провокирала вчерашното краткотрайно прекратяване на въздушното придвижване в Щатите, заяви пресслужбата на ФАА, представена от организациите.
Още по темата
" Продължаваме щателното следствие за определяне на аргументите за повредата в системата за уведомяване на въздушното придвижване НОТАМ (NOTAM). Предварителният разбор демонстрира връзка сред прекъсването на работата на системата и развален файл в база данни ", заяви ФАА в Туитър.

Администрацията още веднъж съобщи, че към този момент няма никакви данни повода за повредата да е хакерска атака. Вчера министърът на превоза на Съединени американски щати Пит Бутиджидж заяви, че системата за сигурност е наранена от зародили предходната нощ " неизправности " в нея, след което е била изцяло възобновена.

Телевизионният канал Ен Би Си заяви, като се базира на представител на американските управляващи, че разваленият файл е повлиял както на главната, по този начин и на аварийна система на ФАА.

По данни на портала flightaware.com през вчерашния ден в Съединени американски щати са били забавени 9600 вътрешни и интернационалните полета, а над 1300 са били анулирани.

Президентът Джо Байдън има доверие в Бутиджидж, заяви Белият дом в коментар по случая, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР