Повратностите на съдбата - преди време беше посрещнат като враг,

...
Повратностите на съдбата - преди време беше посрещнат като враг,
Коментари Харесай

Сега го прегръщат и целуват, а преди време му откраднаха колата и искаха да го прогонят

Повратностите на ориста - преди време беше посрещнат като зложелател, а през днешния ден е любим на една от най-взискателните и предани публики в Италия. А за какво не и в света?

Днес Лучано Спалети е големят воин в Неапол. Целуван и прегръщан от познати и непознати, а името към този момент му стои паралелно до това на недосегаемия в града Дон Диего. Диего Марадона.

Треньорът обезпечи първа купа на Наполи след 33-годишно очакване и първа такава след ерата на гениалния аржентинец.

А всичко беше толкоз друго преди по-малко от две години. С идването си в Неапол, треньорът се сблъска с нравите на Юга. Беше посрещнат като зложелател. Та той беше водил преди време едни от най-големите противници на Партенопеите - Рома и Интер. Ах, да, и Удинезе съща по този начин, против който по подигравка на ориста неговият сегашен клуб завоюва Скудетото.

Като цяло, нищо изключително като футболна кариера - 120 мача за Специя, и слаби престои в родното Кастелфиорентино, Ентела, Виареджо и Емполи, където приключва кариерата си. В Тоскана. И където започва действително треньорската му кариера, в която след това печели промоция за Серия А с Емполи, два пъти Купата на Италия с Рома и една Суперкупа на страната, само че и две трофеи със Зенит в Русия. Там Спалети, който е буен колекционер на футболни фланелки, печели и Купата на Русия и Суперкупата на страната.

Два пъти избиран за треньор на годината на Апенините, а по всичко наподобява, че към визитката си ще прибави и още едно такова отличие.

И предисторията след идването му в Неапол - колата му бе открадната, само че не поради модела й! Тя бе " Фиат Панда ". Плакат пред стадиона даде да се разбере, че случаят не е инцидентен.

" 16-10-21: Спалети, ще ти върнем " Панда " -та, единствено си тръгни. Подпис: Крадците ". Отговорът му тогава бе сбит: “Дали ще приема договорката? Да забележим в какво положение ще ми върнат " Панда " -та. Ще проследя и километража, да видя какъв брой са навъртяли. И е значимо всички CD-та на Пино Даниеле да са си на мястото! Иначе - никаква договорка! "

18 месеца по-късно същите тези крадци евентуално са част от празненствата в Неапол, които ще продължат най-малко до края на лятото.

А Спалети? Той към този момент не си желае колата. Сега е време да се наслаждения на първата си купа в Италия. А можеше просто да си тръгне в оня есенен ден и да одобри, че не е мечтан в Неапол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР