Поводите да излъжем са безкрайно много. Но има хора, които

...
Поводите да излъжем са безкрайно много. Но има хора, които
Коментари Харесай

Важно! Няколко трика, с които да разпознаете лъжеца

Поводите да излъжем са безпределно доста. Но има хора, които са лъжци по природа и могат да ни навредят. Вижте по какъв начин да ги разпознаете:

Лъжците ви гледат втренчено в очите

Повечето хора имат вяра, че когато някой ги лъже, не ги гледа в очите. Оттам идва известната фраза: „ Погледни ме в очите и ми кажи истината “. Но изследванията демонстрират, че лъжците са много изобретателни и втренчват погледа си повече от нормално.

Закриват си устата с ръка

Повечето хора закриват устата си с ръка, когато са шокирани или смутени. Но доста хора не знаят, че когато някой ни лъже също прикрива устата си ръка. Това е доста дословен израз на езика на тялото и демонстрира, че индивидът насреща не желае да отговори на избран въпрос.

Когато някой приказва с вас и закрива устата си, той безусловно затваря връзката посред ви и шансът да ви лъже е голям.

Позиция на главата

Един доста явен знак, че някой ви лъже е позицията на главата. Три разнообразни позиции на главата на вашия събеседник могат да ви покажат, че той ви лъже: Накланянето на главата встрани демонстрира дискомфорт у индивида, с който говорите.

Втората позиция е наклоняване на главата надолу. Човек накланя главата си подсъзнателно, с цел да прикрие шията си, защото се усеща уязвим.

Третата позиция е най-очевидната - дърпане на главата обратно. Това демонстрира, че индивидът въобще не желае да приказва на избрана тематика.

Лъжците ви засипват с информация

Ако някой ви опише нещо, което и цялостно с прекалено много информация и ненужни елементи, можете да се замислите дали не ви лъже. Лъжците ви засипват с хиляди детайлности, с цел да наподобява историята по-достоверна.

Лъжците внимават какви придвижвания вършат

Когато някой е нервозен и явно не му е удобно, най-често прави ненужни придвижвания с тялото си. Но това не значи, че този човек ви лъже. Всъщност лъжците внимават какви придвижвания вършат, защото по придвижванията може да разберете, че ви лъжат.



Източник: " Дарик "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР