Поводът за разпита ми в Националната следствена служба бе опитът

...
Поводът за разпита ми в Националната следствена служба бе опитът
Коментари Харесай

Гешев поиска директна очна ставка с Бойко Борисов заради Барсело...

" Поводът за разпита ми в Националната следствена работа бе опитът за убийството ми на 1 май предходната година и в този момент ме уведомяват, че имам качеството на потърпевш ”. Това сподели още някогашният основен прокурор Иван Гешев приказва пред публицисти след разпита му в Националната следствена работа.

 

Гешев добави, че близо една година след нападението го разпитват за първи път. " Бивш основен прокурор, вършат опит да го убият и най-после е потърпевш ", съобщи Иван Гешев и хвърли обвинявания към водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Подозирам, че зад опита ми за ликвидиране стои той, счита Гешев, имайки поради водача на ГЕРБ Бойко Борисов, малко откакто бе разпитан в Националната следствената работа (НСлС). Разпитът продължи един час. Според Гешев тематиката е била гърмежът, който избухна до автомобила му преди една година.

 

" Уведомиха ме, че няма да разпитат Борисов и Габриел, както настоявах ", уточни Гешев и сподели, че е изискал директна очна ставка с Бойко Борисов.

 

Гешев разяснява и настоящите политически кавги в Министерство на вътрешните работи и митниците. Според него разрушеният при интервенцията на ДАНС контрабанден канал, поради който беше арестувана шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова, е бил защитаван в последните години.

 

Той добави, че задачата е била промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и преодоляване на канала.

 

По мотив изтеклите информации за възможни връзки на някогашния основен секретар Живко Коцев с участници в канала, Иван Гешев съобщи:

" Това дали има контрабанден канал, или няма контрабанден канал, не е най-важното. Цялостната картинка е завземане на правосъдната система, което се случи, промяна на " Митниците ", с цел да може да се финансират изборите и промяна на основния секретар, с цел да може да се манипулират изборите, които предстоят ".

 

Според Гешев за връзките на Коцев " с тези контрбандисти " сее знаело отпреди две години.

 

" Ясно е, че този канал се пазеше. Сега единствено ще се смени шефът на този канал. Това е мотивът да се направи, само че действителната причина е Агенция " Митници " и Министерството на вътрешните работи, тъй като Министерство на вътрешните работи прави 30% от резултата, останалите 30% ги прави " Информационно обслужване ", от 30% купения и платения избор станаха 90%.

 

Финансирането, което се получава от контрабанда и така нататък, това е цялата работа. Още от началото е било ясно, че Живко Коцев е подобен, какъвто е. Той е позиция на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи са си поставили министъра на вътрешните работи ", разяснява Иван Гешев.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР