Поводът за настоящия призив е предизвикан от един господин, станал

...
Поводът за настоящия призив е предизвикан от един господин, станал
Коментари Харесай

Призив към господин Б.

Поводът за сегашния апел е провокиран от един господин, станал народен представител по съвместителство. Вярно, семейството му стартира с " б ", само че това е следващата гербаджийска пешка, която не може да каже нещо, без да го е съгласувала с основната писмен знак " Б ".

Затова аз се обръщам към основна писмен знак " Б ".

Уважаеми господин Б.,

Пиша този текст освен поради себе си и приятелите на киното, само че и поради паметта на доста потвърдили се създатели в региона на киното, които страдаха, когато едни нефелни хора закриха кината и ги трансфораха в игрални зали и магазини за ширпотреба или когато продадоха българския Киноцентър на американците, нека им приседнат комисионите, или когато осъзнаха, че ориста на българското кино е предрешена и му е отредено място със затихващи функционалности. Тези хора обичаха киното, то беше тяхна орис – Христо Ганев, Бинка Желязкова, Ирина Акташева и Христо Писков, Рангел Вълчанов, Димо Коларов, Христо Христов, Атанас Тасев, Въло Радев, Никола Корабов, Иван Андонов, Людмил Кирков, Едуард Захариев и още доста даровити и почтени личности…

Свидетел съм и мога да Ви описвам с дни какво и по какъв начин, и най-много с помощта на кого се случиха всички неблагополучия. Започна се с хората. Всички работещи в Студия за игрални филми " Бояна ", над 2000 души, първи бяха изхвърлени на улицата да оцеляват кой както може – хора със характерни специалности и познания, които мъчно можеха да си намерят работа. Някои станаха амбулантни търговци или продавачи на гевреци, а на други им беше отредено позорно място в току зараждащите се частни малките екрани. Веднъж видях в центъра на София надарения български оператор Атанас Тасев да тепа с камерата си след някаква девойка, едвам прохождаща кореспондентка. Тя високомерно и наперено му даваше през рамо невежите си инструкции! Сърцето ми се обърна. Откъде можех да знам, че сходни жалки картинки ще станат всекидневие!
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР