Поводът за декларацията е 80-годишнината от разстрела на 6-те ястребинчета

...
Поводът за декларацията е 80-годишнината от разстрела на 6-те ястребинчета
Коментари Харесай

БСП: Помним Ястребино! Историята не трябва да се реже с флекс

Поводът за декларацията е 80-годишнината от разстрела на 6-те ястребинчета в 1943 година в село Ястребино, Търговищко. В декларацията се показва, че от Българска социалистическа партия са отдали респект пред паметта на починалите.

В декларацията се показва, че министър Тодор Тагарев е отказал военният духов оркестър на военното учебно заведение в Шумен да взе участие в събитието по отбелязване на годишнината, тъй като било " противоречиво ".

В текста, изчетен от Георгиева, се отбелязва, че това събитие не е противоречиво и се добавя, че историята би трябвало да се помни, а не да се пренаписва, а още по-малкото да се реже с флекс.

Паметниците не са единствено за починалите, те са и за нас, живите. И варварското им рушене е рушене на хилядолетната ни история като нация, се акцентира още в текста, прочетен от Георгиева.

Управляващите през днешния ден оповестиха война на паметниците ни, неосъзнавайки че демонтажът им е ремонт на националната ни памет, се споделя в декларацията и се акцентира, че от Българска социалистическа партия постоянно ще почитат паметта на шестте ястребинчета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР