Поводът да сме тук е хубав, но той поражда и

...
Поводът да сме тук е хубав, но той поражда и
Коментари Харесай

Председателят на НС с няколко важни въпроса за тунел Железница и АМ Струма

Поводът да сме тук е прекрасен, само че той поражда и доста въпроси. Това сподели ръководителят на Народното събрание Росен Желязков по време на формалната гала преди стартирането на тунел " Железница ", съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Поражда се преди всичко въпросът - какво вършим с обходния път край Симитли, по какъв начин тапата, която ще се образува край Симитли ще бъде преодоляна с административни и контролни ограничения, с цел да не се трансформира това прелестно оборудване в капан на пътуващите ", попита Желязков.

По думите му оставащите към 20 км. за довършването на автомагистрала " Струма " сред село Крупник и Кресна са подложени на огромен публичен спор още от 2017 година, само че през това време доста хора са изгубили живота си във въпросния сектор, който е обект на разногласия. 

" Не би трябвало да компрометираме цялостната европейска идея за съгласуваност сред запада, изтока, югоизтока, север-а и юг-а със разногласия и разправии, с безвремие, на което бяхме очевидци сред 2021 и 2023 година. Това беше излишно придвижване с административни актове и тяхната анулация от Върховния съд ", добави той.

Росен Желязков прибави, че през днешния ден би трябвало да се даде отговор на въпроса - по кое време автомагистралата ще е подготвена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР