Поводът – смъртоносни инциденти с работници на черноИталианският министър на

...
Поводът – смъртоносни инциденти с работници на черноИталианският министър на
Коментари Харесай

Рим на битка със съвременните роби

Поводът – смъртоносни произшествия с служащи на черно


Италианският министър на вътрешните работи и водач на крайнодясната “Лига ” – Матео Салвини, разгласи война на мафиотските мрежи, организиращи чужденци да работят на черно в Южна Италия, които дефинира като “съвременни плебеи ”, съобщи Агенция Франс Прес.

Салвини акцентира, че ще желае повече надзор от страна на България и Румъния за секване на “вноса на плебеи ”.
Повод за изказването му станаха зачестили смъртоносни произшествия с задгранични аграрни служащи, единствено за последните пет дни в пътнотранспортни катастрофи в италианската провинция Фоджа в южната област Пулия починаха 16 души. Едната злополука в понеделник, в която взе участие и миниван с българска регистрация, взе 12 жертви – служащи от африкански страни.

Въпреки че съвсем всички служащи обитават в Италия законно, множеството от тях работят на черно и не се употребяват от изискваните от закона условия на труд и възнаграждение. Много от тях са принудени да живеят в ужасни условия и зависят от медиатори, които постоянно са свързани с мафията.

“Това е проблем с мафията. В провинция Фоджа има мафиотска престъпност, която имам намерение да изкореня с всички законни средства улица по улица, село по село ”, зарече се Салвини на конференция във Фоджа, където бе през днешния ден. По думите му мафиотските организации се възползват от “безконтролната имиграция ” и “ако няма хиляди обезверени хора, които да бъдат експлоатирани, ще им е по-трудно да си въртят бизнеса ”.

Салвини заяви, че през последните месеци пътна полиция е иззела 300 автомобила в района, най-често лекотоварни “с български регистрационни номера и без застраховка ”. Той е уверен, че твърдото му отношение към притока на африкански имигранти ще докара до резултати, само че разгласи и желание да предприеме ограничения против “вноса на плебеи ” от други европейски страни, като изиска повече внимание и надзор от сътрудниците си в България и Румъния.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР