Повод за това са публичните изявления на прокурор Недялка Попова

...
Повод за това са публичните изявления на прокурор Недялка Попова
Коментари Харесай

И мюфтийството против прокурорката по делото за имамите

Повод за това са обществените изказвания на прокурор Недялка Попова - основен обвинител по делото за 13 имами в Пазарджик.
Това оповестиха от пресцентъра на Главното мюфтийство.

Нейните думи се окачествяват от Мюсюлманско вероизповедание като подстрекателство и закононарушение от ненавист против всички мюсюлмани в България. Висшия Мюсюлмански съвет ще излезе с остра позиция като ще сезира заинтригуваните български държавни и Европейски институции.

Движение за права и свободи също разгласи, че ще подаде сигнал в прокуратурата за обществено изказване на наблюдаващия прокурор по така наречен „ дело против имамите”, в което се основава етническо и верско несъгласие.

Преди дни прокурор Недялка Попова изясни в изявление за "Фокус ", че по делото не е спирано да се работи, само че седем години и 6 месеца не са били задоволителни, с цел да се стигне до финала.

По думите й по делото би трябвало да се даде гласност. Просто да подадем един сигнал към обществото, че има едно събитие в България, показва прокурорът.

"В момента по статистика мюсюлманите са 10 -12 % в България. И нямаме съображение да мислим, че те ще станат по-малко. Точно противоположното. И с идването в България на мюсюлмани от чужбина, и със завръщането на част от изселилите се в Турция, с поощряването на раждаемостта, и приемането на тази вяра от атеисти. Процентът очевидно ще се усилва.
Когато стане 30%, страната ни към този момент е застрашена. Те са монолитна маса, елементарно се манипулира и на избори. Те са съвсем като военизирана конструкция. Като им се каже отивайте и гласувайте, те отиват. Докато ние, с нашите демократични правила, сме доста по-свободни. Понякога толкоз, че се отива в безнаказаност. И ще пристигна време, когато ще забележим по какъв начин в Народното събрание повече от 50% са от друга вяра, президента ни ще стане от друга вяра, министър-председателят, кметът ни ще е от друга вяра ", споделя още Недялка Попова в изявлението.

Наистина атентатите в Европа малко заглъхнаха, само че те не престават в Афганистан, Йордания, Саудитска Арабия и други, показва още Попова.

"Загиват хора, поради някаква идеология, или политически цели. Никой не разяснява и не взима отношение. Там има някакви извращения на верска основа, а хората не реагират. Не ги интересува. Считат, че това е надалеч и няма в никакъв случай да ги засегне. Но идва миг, когато това там идва и към нас ", споделя прокурор Недялка Попова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР