Повод за проверката е излъчения репортаж в Нова телевизия за

...
Повод за проверката е излъчения репортаж в Нова телевизия за
Коментари Харесай

Цацаров прати прокурори в ”БДЖ-Товарни превози”

Повод за инспекцията е излъчения репортаж в Нова телевизия за злоупотреби в БДЖ – Товарни транспорти, оповестиха от държавното обвиняване.

Ще бъдат проверявани изказванията за фалшив ремонт на локомотивите, подписване на неизгодни контракти с външни реализатори на ремонта, както и изплатени трудови хонорари без съображение на лица, назначени официално в системата на БДЖ.

В хода на инспекцията ще бъдат изискани материалите от Нова телевизия (включително и неизлъчените записи) и ще бъдат снети пояснения и от длъжностни лица от БДЖ.

Заради абсурда в националния жп транспортьор, от Българска социалистическа партия желаеха оставката на заместник-министъра на превоза Ангел Попов и на шефовете в БДЖ. Социалистите дадоха ултиматум на министър Ивайло Московски - в случай че не освободи управлението на БДЖ, ще желаят неговата оставка.

На специфична конференция транспортният министър обаче бе безапелационен, че не намира сериозен мотив да подава оставка или да желае оставките на шефовете на БДЖ.

"Вероятно нещата минават границата на естественото и по този начин и ще продължи – само че щом опозицията желае по този начин, това си е нейна работа. Оставката постоянно си я нося в джоба и за мен не съставлява проблем, когато се наложи, да си я дам “, сподели още Московски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР