Повод за процеса, който ще се гледа през април, са

...
Повод за процеса, който ще се гледа през април, са
Коментари Харесай

Челен опит: компания, осигуряваща електронно гласуване, съди Fox News

Повод за процеса, който ще се гледа през април, са изказванията в ефир на новинари от Fox, че гласуването на последните президентски избори е било манипулирано в интерес на Джо Байдън, написа news.yahoo.com.

В обвинителния акт от 192 страници, импортиран в четвъртък, Dominion Voting Systems цитират голям брой имейли и постове в обществените медии, които демонстрират, че публицисти на новинарската медия са разпространявали изказванията на Тръмп за подправяне на изборите, въпреки да са знаели, че това е погрешна информация.

Ето по какъв начин самите публицисти от Fox разясняват своите сътрудници, поднасяли като вести изказванията на Тръмп: „ Лъже. Това е полуда ”, „ Безумие ”, „ Обидно е, феновете имат вяра в тези неистини ”. Към тях се причислява и президентът на на Fox Corporation Рупърт Мърдок: „ Наистина луда работа. И ни вреди ”.

Документацията по делото разкрива и аргументите - новинарите са се страхували от гнева на Тръмп, тогава настоящ президент. „ Той елементарно може да ни унищожи, в случай че играем неправилно “, написа водеща на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР