Повод за освобождаването ми от поста председател на Сметната палата

...
Повод за освобождаването ми от поста председател на Сметната палата
Коментари Харесай

Цветан Цветков: Политическата репресия срещу Сметната палата продължава

Повод за освобождението ми от поста ръководител на Сметната палата бе така наречен скандал Нексо - даренията към една партия, които станаха притежание на обществеността, сподели за Българска национална телевизия Цветан Цветков във връзка решение на Конституционния съд (КС), че това освобождение е противоконституционно.

Тези, които ме освободиха, не бяха удовлетворени от отчетите на Сметната палата, които бяха добросъвестни. Нямам концепция какво става с тях, изпратени са в прокуратурата и са на нашата интернет страница, добави Цветков. Според него институцията е дала рекомендации какво да се направи и е наложила санкции на неизрядните.

Системата не работи постепенно, изпратени са 37 отчета в прокуратурата. Одитите се организират в период. Бях с изминал мандат, само че Конституционен съд постанови, че се извършват отговорностите до избора на нов началник. 7% от работещите в палатата напуснаха, несъгласни с ръководството й.

Не бе оповестен отчетът за " Български пощи " - ръководството не е дейно и генерира загуби всяка година. Не са правени вложения, което прави компанията цел за хакерска офанзива. Изключително сериозен е отчетът.

Приет е към този момент старт на процедура за избор на нов ръководител на Съдебната палата. Аз нямам право на втори мандат. Политическата принуда против Съдебната палата обаче продължава, съобщи Цветан Цветков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР