Повод за официалната позиция на управляващите обвиненията на лидера на

...
Повод за официалната позиция на управляващите обвиненията на лидера на
Коментари Харесай

Правителството отрече да е бойкотирало КСНС за корупцията

Повод за формалната позиция на ръководещите обвиняванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че са бойкотирали днешното съвещанието, откакто се наложи Румен Радев да го приключи и да насрочи ново заради липса на кворум . Това се случи, защото част от поканените отсъстваха, а други трябваше да си тръгнат заради интернационалните задължения.

"Правителството показва цялостна поддръжка на напъните на Президента на Република България да консолидира институционалните дейности в битката с корупцията и ще продължи да взе участие интензивно в този развой ", безапелационни бяха обаче от "Дондуков 2 ".

Заседанието беше на тематика „ Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията “.

От кабинета обясниха, че отсъствието на вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, както и по-ранното потегляне на министъра на финансите Владислав Горанов, от съвещанието на КСНС е обосновано с интернационалните задължения на страната ни и на съответните министри.

Зам.-министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева е във Варшава за присъединяване в среща на министрите на външните работи във формат Букурещ – Б 9, на която първите дипломати на страните членки на НАТО от Източния фланг разискват подготовката за срещата на най-високо ниво на Алианса през 2018 година и осъществяването на решенията от Срещата на върха във Варшава през 2016 година, провокации пред сигурността и въпроси на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз.

Вицепремиерът по публичния ред и сигурността Красимир Каракачанов е на публично посещаване във Франция за разискване на двустранното съдействие в региона на защитата.

Министърът на финансите Владислав Горанов беше освободен преди края на съвещанието на КСНС заради нуждата да замине за Люксембург, където стартира съвещание на Съвета по стопански и финансови въпроси на Европейския съюз и на което ще бъде обсъждано законодателното предложение за окончателната система на Данък добавена стойност.

От съвещанието си потегли и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който персонално изясни, че има ангажимент в Брюксел.

"Правителството е извело като приоритет в своята работа систематичната битка с корупцията по всички етажи на властта и приемането на антикорупционно законодателство до края на годината. Проектът на закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество на Министерския съвет беше импортиран за разглеждане от Народното събрание и показан на днешното съвещание на КСНС към Президента на Република България ", се споделя още в известието от държавната осведомителна работа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР