Повод за коментара му е гласуването за имунитета на Борисов,

...
Повод за коментара му е гласуването за имунитета на Борисов,
Коментари Харесай

Иван Гешев: Довчерашните най-големи врагове на Бойко Борисов спасиха депутатския му имунитет

Повод за коментара му е гласуването за имунитета на Борисов, което трябваше да влезе изключително в дневния ред на депутатите, да бъде разисквано и да се гласоподава. Гласовете обаче не бяха задоволително, с цел да се стигне вкарване на точката в дневния ред. 

72 -ма депутати от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Българска социалистическа партия гласоподаваха " за ", дружно с Радостин Василев и по един от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Първата мощ в Народното събрание и Движение за права и свободи гласоподаваха " срещу ", а ПП-ДБ се въздържаха.

По думите на Гешев Народното събрание е превърнато в предпазено леговище на бегълци от правораздаването.

" Не е работа на Народното събрание да взема решение кой да носи наказателна отговорност, това е работа на българската правораздавателна система ", написа още той.

" Жалко за всички български гласоподаватели, които повярваха на политически измамници, подиграващи се с тяхното доверие. Време е да изметем политическия отпадък ", приключи Гешев, добавяйки хаштаг " Време е да изметем политическия отпадък ".



Гешев изиска имунитета на Борисов, до момента в който още беше основен прокурор, като внесе на 2 юни в деловодството на 49-то Народно заседание съответното искане. То бе по предложение на Софийската градска прокуратура и в него се показва, че по делото " Барселонагейт " е належащо да бъдат осъществени дейности по следствието, в това число и привличане в качеството на обвинен, които са с темперамент да обиден правната сфера на народния представител.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР