Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на

...
Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на
Коментари Харесай

Борисов към Петков: Как се виждат червените линии на фона на червеното

Повод за брифинга ни през днешния ден ми дава един пост на господин Кирил Петков. За едни разграничителни червени линии написа той. То към този момент всичко е алено. Така че не виждам по какъв начин на фона на аленото, алените линии се виждат. Много пъти го прочетох, с цел да схвана какво ни споделя. Опитах се да обобщавам с цитати това, което той ни споделя.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на пост на премиера Кирил Петков в обществените мрежи.

„ Къде сме ние. В момента България оказва помощ на над 90 хиляди украински дами и деца, които са принудени да изоставен домовете и околните си поради съветския агресор. Как му дава отговор министъра на туризма, както той го назовава „ моя министър”: Три месеца човечност към украинците стигат. След 31 май държавната поддръжка към бежанците би трябвало да завърши. Проявихме три месеца човечност и схващане, след което тези хора би трябвало да излязат на пазара на труда и да заплащат квартира”, прочете Борисов поста на Петков. И разяснява: „ Чудесно. Само че идва туристически сезон и къде и по какъв начин ще отидат тези хора на квартира – никой не го интересува. Не е забавно. В същото време Петков споделя, че България оказва помощ на Украйна с филантропична помощ”.

По думите на експремиера 3-4 дни министъра на външните работи на Украйна господин Кулеба се е „ въртял като сираче из парламента”. „ Той дава отговор на премиера:”Да, значимо е по време на война да има жилетки. Но хора, дано да бъдем сериозни”. Тоест той счита,ч е премиера не е сериозен. „ Ако имаш бронежилетка, без оръжие – си жертван. По този метод, от ваша позиция, вие желаете да умрем защитени”. Това го споделя вторият човек в Украйна след премиера”, акцентира Борисов.

Очаквайте детайлности!



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР