Повод за брифинга е тежкото финансово състояние на Левски и

...
Повод за брифинга е тежкото финансово състояние на Левски и
Коментари Харесай

”Левски за левскарите” настояват за спешни оставки в клуба frognews.bg

Повод за брифинга е тежкото финансово положение на Левски и изказванията на мажоритарния притежател Наско Сираков , старши треньор Станимир Стоилов и изпълнителния шеф на клуба Иво Ивков от последните дни и седмици.

 

" Вероятно с позицията, която ще изразим, ще си навлечем гнева на огромна част от левскарите. Голяма част от тях имат вяра, че проблемите се вземат решение със закопаване на главата в пясъка. Решението им беше отлагано прекомерно дълго време. Мисията на последователите е да търсим истината и да изобличаваме тези, които я потъпкват. Трябва да сложим въпроса за истината в сегашното. Ще настояваме този въпрос да бъде изчистен, както и истината за предишното да бъде изяснена и да се разбере по какъв начин стигнахме до тук “, стартира Костадинов.

 

" В края на зимния предварителен лагер Станимир Стоилов разкри, че е имало предложения за наши футболисти на стойност 6 милиона лв., а изпълнителният шеф Ивайло Ивков удостовери. Мажоритарният притежател Наско Сираков окачестви тази информация като класическа неистина. След вчерашното му присъединяване в националната телевизия стана ясно, че това не е неистина.

 

Там стана ясно и че надали не от Национална агенция за приходите са провалили договорката за Хосе Кордоба “, продължи той.

 

" Лошо усещане ни направи, че евентуално премълча за други предложения със сходна сума. Той окачестви това като заплаха за втора Казанска спекулация, това не ми прозвуча добре, изключително от основно настоящо лице в аферата " Джо Диксън ".

 

Призоваваме Стоилов и Ивков, в случай че ни лъжат, да подадат оставки без никакви искания към клуба. Не ни прилича да бъдем следвани от лъжци. Ако се окаже по този начин, че мажоритарният акционер ни е излъгал за следващ път, да подава акциите си и да станат благосъстоятелност на нашия клуб.

 

Така левскарите ще можем дружно с генералния спонсор, който пое отговорност да поеме заплатите на клуба и да продължи да води договарянията с Национална агенция за приходите. Така ще можем да продължим борбата за спасяването на Левски. Очевидно някой лъже в Левски, дано се разбере кой е той и един път вечно да спрат тези недостойни неща “, прикани ръководителят на сдружението.

 

" Господин Сираков дефинира себе си като страж, не като притежател. Това с цел да стане истина, би трябвало да подава акциите си в клуба и ние по либерален метод да изберем нов Надзорен съвет. Ясно е кои са тези хора – Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Това е работещият тандем. Ще намерим метод за финансиране, дружно с генералния спонсор. Нека опитаме дружно да си спасим тима. Сираков е звезда на Левски, голмайстор, няма смисъл да влиза в битка за акции. Всички знаем по какъв начин ги получи. Разбира се, в случай че се окаже, че той е индивидът, който ни лъже и ни подвежда непрекъснато “.

 

" Първото нещо, с което встъпи като притежател, бе да съобщи, че ще придвижи 35% от акциите на едно подозрително лице. Слава Богу, не се случи. Ще напомня аферата Диксън. Той неведнъж съобщи, че в случай че има съответна оферта, свъзана с желанията на Юнайтед Груп, ще покаже първо на нас. Сега не може да изясни за какво няма договорка, само че моралните и финансовите вреди остават. Всички левскари са разочаровани, обезверени.

 

Устремът на левскарите от акцията " Левски е безконечен “ спря, обикновено е, откакто се споделя, че клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. За похлупак на това, оправданието е, че чакаме непознат вложител. Щетите кой ще ги оправи? Ние с дарителски акции още веднъж “.

 

" Лошото ръководство води до финансови проблеми. Левски е феномен. Трябват ни водачи и водачи, които да употребяват нашата страст. Това не е елементарен бизнес. Ние сме подготвени на всичко. Даваме пари безусловно за нищо. Правим го, тъй като за нас това е идеологическа теория, близка до вяра. Сираков беше определен от почитателите.

 

Обърна се към огранизираните последователи, в този момент извежднъж станахме под 1% ".

" Ако ни подвежда, би трябвало да поеме отговорност. Срок не слагаме, истината ще излезе нескрито. Знаем какъв брой е отговорно това, което вършим и какви могат да са следствията. Ще водим борба до край. Свободен, самостоятелен и печеливш Левски за нас е цел.

 

Ние сигнализираме за този проблем и опитваме да стигнем до решение още от юни предходната година. Разговорите с господин мажоритарния акционер липсват. Още на 20 юни преведохме 100 000 лв. в интерес на клуба, с цел да се погасяват отговорности към Национална агенция за приходите. Беше ни отговорено, че порочната процедура и увеличение на отговорностите няма да продължи. Винаги има какво да се случи. Когато събираме по 200 лв., няма по какъв начин да разбираем, че плащаме остарели отговорности, излиза, че крадем пари.

 

Последва среща на 8 ноември, само че изпълнителният шеф го нямаше, което сподели накъде вървят нещата. Нямаше ясна рамка и проект по какъв начин да се погасят отговорностите. За пари за прехвърляния не се разясняваше, което е неуместно, въпреки всичко сме футболен клуб. Направихме среща с членовете на организацията, на която Сираков не пристигна, там гласувахме три разновидността за излизане от обстановката.

 

План А беше сполучливи договаряния със стратегическия вложител. План Б беше управлението да откри решения и в случай че не съумеят, да преминем към План В - мажоритарният акционер да подава акциите си ", добави Костадинов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР