Повод за брифинга днес ми дава един пост на г-н

...
Повод за брифинга днес ми дава един пост на г-н
Коментари Харесай

Борисов към Петков: Как се виждат червените линии на фона на червеното

" Повод за брифинга през днешния ден ми дава един пост на господин Кирил Петков. За едни разграничителни червени линии написа той. То към този момент всичко е алено. Така че не виждам по какъв начин на фона на аленото, алените линии се виждат”. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на пост на премиера Кирил Петков в обществените мрежи.

" Цитат: " Къде сме ние. В момента България оказва помощ на над 90 хиляди украински дами и деца, които са принудени да изоставен домовете и околните си поради съветския агресор ". Как му дава отговор министъра на туризма (както той го назовава " моят министър”)? " Три месеца човечност към украинците стигат. След 31 май държавната поддръжка към бежанците би трябвало да завърши. След това тези хора би трябвало да излязат на пазара на труда и да заплащат квартира”, разяснява още водачът на ГЕРБ. И добави: " Идва туристически сезон и къде и по какъв начин ще отидат тези хора на квартира – никой не го интересува. Не е забавно. В същото време Петков споделя, че България оказва помощ на Украйна с филантропична помощ”.

По думите на експремиера от 3-4 дни министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба се е " въртял като сираче из парламента”. " Той дава отговор на премиера: ”Да, значимо е по време на война да има жилетки. Но хора, дано да бъдем сериозни”. Тоест той счита, че министър председателят ни не е сериозен. " Ако имаш бронежилетка, без оръжие – си жертван. По този метод, от ваша позиция, вие желаете да умрем защитени”. Това го споделя вторият човек в Украйна”, акцентира Борисов.

Според водача на ГЕРБ всички рецензии, отправени по-рано от първия посланик на Киев, са ориентирани непосредствено към Петков.

" Депутатите се занимаваха през днешния ден с всичко друго, само че не и с належащото и значимото за българите и интернационалната общественост. Нещо повече – той стоеше в килера, в коридора, в коридора. И не одобриха нашето искане Кулеба да влезе при депутатите да ги убеди”, уточни Борисов.

" Защо през днешния ден не влезе в Народно събрание нито едно от предложенията? Нито на ГЕРБ, нито на Политическа партия, нито на " Да, България”? Отговори му Христо Иванов. " Няма да приемем следващото натикване под килима на тази тема” и изиска свикването на съдружен съвет. В същото време тези хубавци си гласоподаваха 10 дни почивка и си отпътуваха. Не включиха нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да било цени. Отидоха да почиват със скъпите коли, платени от данъкоплатеца. Седма серия. Чисто нови. Вместо да вървят пешком. За три месеца и джипките не им харесват. Вече станаха на 15 години”, разяснява още някогашният министър-председател.

" Вие нямате водач! Нямате човек, който да носи отговорност. Той се гъне зад червени линии - над килима, под килима. Първият, който назова Путин агресор, когато армията на Русия нахлу в Украйна, бях аз. И няма по какъв начин да наречеш човек, който атакува суверенна страна с танкове, артилерия, ракети, самолети и умират цивилни. Това е експанзия и Путин е агресор. Какво не схванаха те? Защо стоите, за какво се унижавате? Нямате ли правила? Нали нашите партии, тези, които са в синьо, са на евроатлантическите полезности?”, попита водачът на ГЕРБ.

" Г-жа Нинова е доста по-мъж. Неслучайно ме е канила по мъжки да се разбираме. Тя е споделила " Няма да се подпиша за оръжие за Украйна, в случай че ще да ме сменят”, разяснява още Борисов.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР