Повишено съдържание на нитрати е открито в питейната вода на

...
Повишено съдържание на нитрати е открито в питейната вода на
Коментари Харесай

Повишено съдържание на нитрати откриха в питейната вода на пазарджишко село

Повишено наличие на нитрати е намерено в питейната вода на пазарджишкото село Смилец (Община Смилец), оповестиха от Регионалната здравна ревизия в Пазарджик. От настоящата информация за качеството на питейната вода, предоставена от РЗИ-Пазарджик излиза наяве, че химичните индикатори на една от пробите надвишава нормата за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.

Резултатите от проучването на водата в Смилец демонстрират съществуване на нитрати 73,4 ± 5 mg/dm3 при норма не повече от 50 mg/dm3. Във връзка с установените наднормени стойности специалисти на РЗИ- Пазарджик са осъществили среща с ръководителите на В и К сдружението и представители на община Стрелча за търсене на други възможности за водоснабдяване на засегнатото обитаемо място. От „ В и К – С ” ЕООД – Стрелча са уведомили здравната ревизия, че е направено планово предложение за воден цикъл, само че досега няма развиване.

От РЗИ-Пазарджик са изготвили здравно-информационни материали за вероятните опасности за здравето, при изразходване на вода със наличие на нитрати над нормата за информиране на популацията на село Смилец, които ще се популяризират посредством Община Стрелча.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР