Повишеният риск от тежък COVID-19 при диабетиците се дължи на

...
Повишеният риск от тежък COVID-19 при диабетиците се дължи на
Коментари Харесай

Диабетът се оказва помощник на коронавируса заради специфична особеност

Повишеният риск от тежък COVID-19 при диабетиците се дължи на обстоятелството, че клетките на техните бъбреци и други органи стават по-уязвими към вируса заради високата централизация на ACE2 рецептори вътре в тях. за това има в bioRxiv, само че тя не е рецензирана от самостоятелен теоретичен екип.

" Постоянните съмнения в равнищата на глюкозата трансформират метаболизма на клетките на диабетиците и работата на техните гени, тъй че те стартират да създават доста молекули на рецептора на ACE2. Това способства за разпространяването на ковид в тъканите на бъбреците и другите органи на диабетиците ", пишат откривателите, представени от БГНЕС.
 Изкуственият разсъдък се провали в битката с ковид - грешката е в хората Изкуственият разсъдък се провали в битката с ковид - грешката е в хората
Могат ли логаритмите на изкуствения разсъдък (ИИ) да оказват помощ на лекарите да откриват бързо и елементарно Covid-19 и да вземат решения, с кои...

Биолозите, ръководени от професора от Института за просвета и технологии в Барселона Нурия Монсерат, желаеха да схванат дали тези нарушавания могат директно или индиректно да оказват помощ за коронавирусната зараза. Учените са отгледали от стволови кафези дребен аналог на бъбреците на диабетици и са се пробвали да открият какви нарушавания ще зародят в работата на клетките му.

Оказва се, че внезапните съмнения в концентрацията на глюкоза сами принуждават клетките на бъбреците и други органи на пациентите да създават доста молекули ACE2. Този рецептор играе сериозна роля в процеса на навлизане на вируса в инфектираните кафези.

Допълнителни опити демонстрират, че сходна смяна в виталната интензивност на клетките доста форсира разпространяването на SARS-CoV-2 през бъбречната тъкан. Когато учените " блокират " ACE2, бъбречните кафези стават предпазени от зараза.

Монсерат и нейните сътрудници считат, че тази специфичност при диабетиците би трябвало да се има поради при лекуването на COVID-19 и създаването на медикаменти, които евентуално могат да защитят най-уязвимите популации от развиването на тежките форми на заболяване след заразяване с КОВИД.
 Ново изследване: Човешкият мозък е податливо място за болест с ковид Ново изследване: Човешкият мозък е податливо място за болест с ковид
Удря ли коронавирусът и човешкия мозък? Вече наподобява ясно, че COVID-19 може и визира централната нервна система в човешкия организъм....

Тъй като публикацията към момента не е прегледана от самостоятелни специалисти, изводите от нея и сходни публикации би трябвало да се третират с нараснало внимание.

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР