Повишението няма да е навсякъде, а там, където има нови

...
Повишението няма да е навсякъде, а там, където има нови
Коментари Харесай

По-високите тол такси оскъпяват билетите за автобус

Повишението няма да е на всички места, а там, където има нови публични поръчки

Заради покачването на толтаксите от 1 юли по автомагистрали, първокласни и второкласни пътища, превозвачи ще покачат цените на билетите за транспорт на пасажери, там където е допустимо и има нови публични поръчки.

“Трябваше да оскъпим директните транспорти, както вършат всички страни, а не да товарим българския гражданин”. Това сподели Димитър Димитров, от Камарата на автомобилните превозвачи, съобщи.

По отношение на горивата, страната продължава да няма ограничения, считат превозвачите. "В другите страни като зареждаме имаме отстъпки, България няма никакви отстъпки. Могат да се вкарат избрани отстъпки за превозвачи, като по този метод се понижи финансовата тежест за хората ", счита Димитров.

“Новите тол такси ще костват 130 лева най-малко на година на всеки български жител - от бебе до пенсионер ", разяснява Христо Радков, ръководител на българското обединяване на водачите.

Според специалистите тол системата не е одитирана от месеци макар обещанията на държавното управление.

Недоволни са и автобусните превозвачи. Магдалена Милтенова, член на Конфедерацията на автобусните превозвачи, разяснява, че има цялостна липса на разговор с държавното управление. “От 6 месеца няма ограничения по отношение на нерегламентираният транспорт на пасажери, дори напротив- единствено регламентираният се товари. Всички наши чиновници желаят нарастване на заплатите, ние няма по какъв начин да ги предоставим и те мигрират вследствие на това несъответстващо управление”, възмути се Милтенова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР