Повишението на цените на горивата в рамките на три месеца

...
Повишението на цените на горивата в рамките на три месеца
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: За година горивата са поскъпнали с около 22%

Повишението на цените на горивата в границите на три месеца беше с към 7%, а в границите на година е към 22% според от типа им. Това разгласи в ефира на Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация. 

По думите му от 6 месеца има наклонност за повишаване на горивата, само че от към месец има стабилизация. " За да има повишение или намаляване на цените на пазара, трендът в цените на интернационалния нефт би трябвало да бъде непрекъснат в продължение на 15-20 дни ", посочи специалистът. 

" Потребителят от касовата записка може да види какъв брой е цената на самата суровина, на труда и на това, което страната прибира като данък и Данък добавена стойност. Ние няма къде доста да оперираме в тези 60% акцизи и Данък добавена стойност и към 30%, които остават за всички останали диалози ", изясни Бенчев.

Той отхвърля да има спекулативно поскпъване на горивата у нас през лятото. " Обратна наклонност на поевтиняване надали ще има, тъй като през последните години не се изследват нови залежи за природен газ и за петрол, а потреблението ще продължава да се покачва, което ще води до повишение на цените ", предвижда представителят на Българска петролна и газова асоциация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР