Повишението на температурите е факт - над нулата бяха и

...
Повишението на температурите е факт - над нулата бяха и
Коментари Харесай

Мъгливо сутрин и слънчево време следобед в близките дни

Повишението на температурите е реалност - над нулата бяха и тази заран в множеството региони, а в Източна България и по Черноморието доближиха 10° - толкоз е минималната във Варна и Силистра. И температурните инверсии в планините към момента са на дневен ред - на връх Мургаш минималната е 5°, в София - 2°, а в Драгоман - най-ниската - минус 2°.

В околните часове видимостта и в североизточните региони ще се усъвършенства и в по-голямата част от страната ще се задържи слънчево . Ще духа до сдържан североизточен вятър и с него дневните температури едва ще се намалят - оптималните ще са сред 16° и 21°, в София - към 18°.

През нощта ще е безоблачно и съвсем безшумно, по Черноморието с до сдържан северен вятър - там в утринните часове на следващия ден видимостта още веднъж ще бъде понижена. А на обособени места по поречията на реките и в котловините ще бъде мъгливо . Минималните температури в множеството региони ще са м/у 1° и 6°, в котловините - до минус 2°, в София - към 2°. След обяд вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде слаб до сдържан. Ще бъде най-вече слънчево, а дневните температури ще останат без основна смяна - от 16° до 21°.

До обяд на морския бряг за следващ ден ще има региони с понижена видимост. След обяд ще бъде слънчево, вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде до сдържан. Максималните температури ще са сред 16° и 18°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънчево ще се задържи времето в планините . Ще духа слаб и сдържан вятър с посока от изток-североизток. Максималните температурите в курортите непретенциозно ще се покачат и ще са от 10° на Алеко до 18° в Банско.

Мъгливо ще бъде заран до края на тази, както и при започване на новата седмица - основно по поречието на Дунав и в Източна България. През деня ще се задържи слънчево. Във вторник следва и едва стопляне - минималните температури ще са сред 5° и 10°, а оптималните - от 18° до 23°.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР