Повишението на максималните температури продължава плахо и постепенно.Все по-топло ще

...
Повишението на максималните температури продължава плахо и постепенно.Все по-топло ще
Коментари Харесай

Предимно слънчево до средата на новата седмица

Повишението на оптималните температури продължава страхливо и последователно.

Все по-топло ще бъде и в околните дни в следобедните часове, за сметка на утринните - минималните температури ще останат прекомерно ниски и на следващия ден ще са сред 3° и 8°, единствено по Черноморието до 10°-14°.

Навсякъде ще се обясни, а в множеството региони вятърът краткотрайно ще стихне. Преди обяд в котловините и към водните басейни ще има мъгли, а през втората половина на деня ще доминира слънчево време, в композиция със слаб, в източните региони - до сдържан североизточен вятър. Максималните ритъм. едва ще се покачат - от 16° до 21°, в София - към 18°.

Предимно слънчево ще бъде на следващия ден към този момент и по Черноморието, ще духа до сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините също ще доминира слънчево време и вятърът ще е до сдържан с посока от север-североизток.

Температурите ще се покачат с към градус-два и оптималните в курортите ще са от 6° на Алеко до 15° в Банско.

Не единствено у нас - стоплянето и на Балканите ще продължи. В по-голямата част от полуострова ще бъде и слънчево.. Повече облаци ще има единствено в Европейска Турция, където на обособени места ще превали.

Над северната половина от Западна и Централна Европа ще бъде облачно, със слаби валежи, до момента в който над южната ще доминира слънчево време. Облачно и с превалявания ще бъде и на Скандинавския полуостров, както и в североизточните региони от континента.

А у нас, през първата половина от новата седмица ще бъде най-вече слънчево, в утринните часове тук-там с понижена видимост или мъгла. Минималните температури ще се намалят, за разлика от оптималните, които ще продължат да се покачват, повече в планинските региони. В средата на седмицата предстоят превалявания и ново захлаждане.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР