Повишение в цените на основните хранителни стоки има и то

...
Повишение в цените на основните хранителни стоки има и то
Коментари Харесай

Столичани излязоха на пазар за храна и ето какви цени видяха

Повишение в цените на главните хранителни артикули има и то най-много при млечните артикули, млякото и месото. Това заявиха част от жителите на столицата, които бяха отишли в ранни зори до един от пазарите в София, представени от БГНЕС.

Илияна Дойчинова показа, че си купува млечни артикули от производител, който излиза непосредствено да продава на един от столичните пазари и цените са едни и същи, все пак обаче сумарно нарастване се вижда.

„ В тази чанта има масло, мляко, кашкавал и сирене и те костват 30 лева, преди беше делено на пет. Не може едно яйце да е 0,60 стотинки “, разяснява тя.

Според Георги има покачване всеки ден в цените. „ Най-сериозно покачване виждам в цените на краставиците, доматите-поскъпнали са с 0,30 стотинки. Относно цените на млечните артикули и месата и там всичко е нагоре “, счита пенсионерът.

Ани, която също както Георги е в пенсионна възраст, описа, че не пазари доста неща, само че в млякото и млечните артикули вижда покачване в цените.

„ Зеленчуци другояче през зимата не закупувам и не знам по какъв начин вървят цените там “, сподели Ани, след което посочи, че покачването на цените не дава отговор на заплатите. „ Не виждам по какъв начин се оправят хората. Аз съм пенсионерка и съм се свила колкото мога “, показа още тя.

Боян, който бе излязъл на пазар с половинката си, още веднъж както и предходните столичани съобщи, че има покачване в цените. „ Най-сериозно покачване има в цените на сиренето, яйцата, кашкавала и месото “, показа Боян. Все отново имаше и столичани, за които цените не са се трансформирали.

Ани, която създава билки и подправки не съумя да ни каже какво счита за покачването на цените на главните хранителни артикули, само че ни показа дали е нараснала цените в своя магазин.

„ Не вървя да пазаря аз, а мъжът ми и не знам дали има покачване в цените на питателните артикули. Моите цени за билките и подправките обаче са идентични и не ги подвигам “, изясни още тя.

Лазар, който бе отишъл в ранни зори да пазари, разяснява, че не вижда покачване на цените в главните хранителни артикули, най-малко по пазарите, които той посещава.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР