Повишение с 69.54 % на нощната тарифа за продажба на

...
Повишение с 69.54 % на нощната тарифа за продажба на
Коментари Харесай

Скандално! ЧЕЗ иска близо 70% поскъпване на нощния ток

Повишение с 69.54 % на нощната цена за продажба на електрическа сила за битови потребности - ниско напрежение обявиха от "ЧЕЗ Електро България " АД от идващия регулаторен интервал - 1.07.2020 - 30.06.2021 година
От сдружението са поискали дневната цена да се увеличи с 1.48 %. Заявленията на сдруженията в бранш "Електроенергетика " за цените на електрическата енергия за регулаторния интервал 1.07.2020 - 30.06.2021 година са оповестени на страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/.
От "ЕВН България Електроснабдяване " АД са поискали минимално нарастване на дневната цена с 0.01 на 100. От сдружението не са показали в заявката си, че желаят смяна на нощната цена на тока за битови консуматори.
От "Енерго-Про Продажби " АД желаят от КЕВР цената на дневната и на нощната цена да се усили с 0.39 %.
От КЕВР обявиха, че настояванията на енергийните сдружения ще бъдат прегледани през юни и тогава ще бъде решено дали и каква смяна да има в цените на електрическата енергия за новия регулаторен интервал.
От регулатора увериха, че няма да се разреши по-голямо нарастване на цената на електрическа енергия. Максималното нарастване на тока от юли може да в границите на инфлацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР