Повишена заболеваемост от грипоподобни вируси отчитат общопрактикуващи лекари от Пловдив.

...
Повишена заболеваемост от грипоподобни вируси отчитат общопрактикуващи лекари от Пловдив.
Коментари Харесай

Пред лекарските кабинети в Пловдив е пълно с пациенти

Повишена заболеваемост от грипоподобни вируси регистрират общопрактикуващи лекари от Пловдив. Сред заболелите са хора от всички възрастови групи. Медиците предлагат да се заобикаля самолечението и да се търси в точния момент профилирана помощ.

Пловдив

Пред лекарските кабините в поликлиниките в Пловдив е цялостно с пациенти.
Д-р Георги Цигаровски, общопракуващ доктор: " Има доста хора, които са с типична грипна симптоматика. Няма го и -20-градусовият мраз, който да унищожи грипния вирус. Така че това време е типично за грипни болести. "
Рязкото покачване в заболеваемостта лекарите регистрират незабавно след новогодишните празници.

" Аз по принцип доста обичам да излизам. От време в точния момент по този начин някоя простуда – по този начин с парацетамол, и някакви чайчета. "

" Самолекувате се? "

" Самолекуваме се към този момент. Дано да няма някакви по-големи затруднения. "

Според медиците обаче самолекуването постоянно води до затруднения. В сезона на грипа не би трябвало да се разчита и на хомеопатичните средства, предизвестява докторантът по микробиология Йордан Стефанов.
Йордан Стефанов - докторант по микробиология: " Това, което предлага хомеопатията, е 100% сполучливо лекуване - с 0% опасности за каквото и да е, което е много илюзорно. "
Стефанов поучава хората да бъдат любознателни, само че и да слагат под подозрение информациите в интернет пространството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР