Повишена температура, апатия и липса на апетит, това са признаци,

...
Повишена температура, апатия и липса на апетит, това са признаци,
Коментари Харесай

Признаци, че домашната ви котка кара COVID-19

Повишена температура, незаинтересованост и липса на вкус, това са признаци, които подсказват, че домашната ви котка може би кара COVID-19, обобщиха съветски учени, изследвали болен домакински любим от Санкт Петербург, написа DarikNews.

Това бе първото в Русия генетично проучване на вируса SARS-CoV-2 при домашна котка, означи РИА Новости. Учените от Санкт Петербург акцентираха, че животното е инфектирано от своите стопани, изкарало е лека форма на заболяването и сега положението му се усъвършенства, съгласно екип от изследователския институт по грипа „ Смородинцев “.

„ Изследователи от Изследователски институт по грип „ А.А. Смородинцев " организираха първото в Русия генетично проучване на вируса SARS-CoV-2, открит в домашна котка ", се споделя в известие на институцията.

При него се оказва, че котката най-вероятно е инфектирана от притежателите, а вирусният вариант, открит в нея, е еднакъв с публикувания в Русия вид.

"Най-вероятният източник на зараза за домакински любим са притежателите, които са се разболели по-рано и са изкарали лека доказана коронавирусна зараза COVID-19. Животното е имало нараснала температура, незаинтересованост и липса на вкус “, изброяват учените.

Патогените, изолирани от домакинята и котката, са съвсем идентични, те принадлежат към най-често срещания вид на вируса в Русия.

"В момента положението на животното е устойчиво, апетитът се е възстановил, домашният любим се оправя ", допълват от института. Според Изследователския институт по грип към момента може да се твърди, че единственият източник на зараза на животните са притежателите, а самите животни не са в положение да предадат вируса нито едно на друго, нито на хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР