Повишена е и сигурността по пътищата в района, сочи статистикатаПрез

...
Повишена е и сигурността по пътищата в района, сочи статистикатаПрез
Коментари Харесай

„Умно” видеонаблюдение в Поморие намалило престъпността

Повишена е и сигурността по пътищата в региона, сочи статистиката

През летните месеци са регистрирани доста положителни индикатори в противодействието на престъпността и опазването на публичния ред в Поморие, заяви основен контрольор Георги Куцаров (снимка: Община Поморие)

„ Умната ” система за видеонаблюдение в Поморие понижи престъпността и увеличи сигурността по пътищата в региона , заяви началникът на Районно ръководство „ Полиция ” – основен контрольор Георги Куцаров , представен от Българска телеграфна агенция.

На среща с представители на туристическия браншо бяха регистрирани резултатите от миналия летен сезон и се разискаха главните цели в областта на туризма за сезон 2019. По думите на Куцаров, през месеците юни, юли и август са регистрирани доста положителни индикатори във връзка с противопоставяне на престъпността и с опазването на публичния ред.

Анализът посочил, че принос за това имат на първо място „ умната ” система за видеонаблюдение, внедрена при започване на сезона, както и електронният анализатор, улавящ съществуването на осем наркотични субстанции в човешкия организъм.

Системата за видеонаблюдение следи трафика по пътищата, разпознава регистрационни номера на коли и дава опция да се съпоставят в действително време с база от данни на Министерство на вътрешните работи, да се засичат рискови обекти, да се подават сигнали за пропуснат багаж, да се разпознават лица и други.
още по тематиката
Системата разполага с камери и записва протичащото се денем и нощта за интервал от най-малко два месеца. 48-те камери са ситуирани в 24 основни точки в Поморие, както и на кръстовището на Ахелой.

Въпреки огромния брой туристи това лято, при взаимни инспекции с Регионалната здравна ревизия на територията на общината не е регистриран нито един действителен сигнал за нарушение на нощната тишина, акцентира Куцаров.

Благодарение на разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас доста е намалял и броят на пътните транспортни катастрофи както с материални вреди, по този начин и с потърпевши, добави началникът на Районно ръководство „ Полиция ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР