Повишаването на цените на стоките и услугите в България и

...
Повишаването на цените на стоките и услугите в България и
Коментари Харесай

Защо продажбите на нови автомобили в ЕС намаляват?


Повишаването на цените на стоките и услугите в България и в другите страни от Европейския съюз не подмина и колите. Поскъпват както новите, по този начин и колите втора ръка, споделят търговци. Вероятно от ден на ден хора се питат по кое време е верният миг да си купят автомобил на рационална цена. 

На този декор производителите на моторни транспортни средства не престават да изпитват съществени усложнения заради дефицита на полупроводници и на други елементи, защото веригите на доставки към момента не са възобновени изцяло от рестриктивните мерки по време на пандемията от КОВИД-19.

А на предплатилите новата си кола се постанова да чакат от време на време месеци наред, с цел да им я доставят. 

 

Спад на пазара на коли от началото на годината

Пазарът на коли в Европейския съюз е на път да си свие през тази година, разгласи неотдавна Асоциацията на европейските автомобилни производители (ACEA). Тя планува, че продажбите ще намалеят с 1 % до 9,6 милиона коли, ревизирайки надолу първичната си прогноза за връщане на автомобилния пазар в Евросъюза към напредък.

През първите 9 месеца на година продажбите на леки коли в Европейски Съюз понижават с 9,9 % до над 6,78 милиона, макар позитивните резултати през последните два месеца на този интервал.

" Сравнено с данните за 2019 година, които отразяват положението на пазара преди пандемията, това значи, че единствено за 3 години продажбите на коли спадат с 26 % на годишна основа ", се споделя в известие на ACEA, представено от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР