Повишаването на цените на храните, торовете и енергията в резултат

...
Повишаването на цените на храните, торовете и енергията в резултат
Коментари Харесай

Гутериш: Повишаването на цените ще предизвика световна предоволствена криза

" Повишаването на цените на храните, торовете и силата вследствие на обстановката в Украйна заплашва да провокира международна продоволствена рецесия. " Това сподели генералният секретар на Организация на обединените нации, Антониу Гутериш, представен от " ТАСС ".

„ Ефектите към този момент се усещат по целия свят с покачващите се цени на храните, силата и торовете. Това заплашва да ескалира в световен апетит “, сподели той.

Гутериш добави, че е належащо " да се спрат бойните дейности и да се даде късмет на мира. " Елементи на дипломатически прогрес са забележими по няколко основни тематики в обстановката към Украйна'', съобщи още той. „ Според моите данни, получени от разнообразни източници, има детайли на дипломатически прогрес по няколко основни тематики “, сподели Гутериш.

Според него " има задоволително тематики на масата, с цел да се прекратят неотложно военните дейности и да се договаря ".

Гутериш изрази убеденост, че спорът може да бъде преустановен единствено на масата за договаряния. „ Това е неизбежно “, акцентира генералният секретар на международната организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР