Повишаването на цените на боеприпасите спъва усилията на НАТО за

...
Повишаването на цените на боеприпасите спъва усилията на НАТО за
Коментари Харесай

Цените на боеприпасите спъват НАТО при повишаване на сигурността

Повишаването на цените на боеприпасите спъва напъните на НАТО за увеличение на сигурността, съобщи нидерланският адмирал Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на Алианса. От Пакта упорстват за усилване на производството в региона на защитата, с цел да се задоволи търсенето на оръжия и съоръжение, което внезапно набъбна след нахлуването на Русия в Украйна, защото съдружниците освен бързат с доставките за Киев, само че и основават свои лични ресурси. Той настоя бизнес водачите да ускорят разширението на индустриалния потенциал.

 
Драстичното повишаване на цените на боеприпасите значи, че по-високите разноски за защита на съдружниците не водят автоматизирано до по-голяма сигурност. Цените на оборудването и боеприпасите се повишават. В момента плащаме от ден на ден и повече за едно и също нещо. Това значи, че не можем да се уверим, че увеличените разноски за защита фактически водят до повече сигурност.
Адмирал Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на НАТО

Един от главните проблеми е дефицитът на 155-милиметрови артилерийски снаряди, като Киев изстрелва до 10 000 такива снаряда дневно. 40% от украинската стопанска система се изпариха в първите дни на войната, а това бяха значително частни пари, които към този момент ги няма, уточни Бауер. Според Бауер обаче няма връзка сред дефицита на муниции и компликациите при напредъка на контраофанзивата в Украйна.

 
Причината, заради която контраофанзивата на Украйна лишава време, е, че е извънредно рискова, тъй като има голямо количество мини. По пет или шест мини на квадратен метър. И те би трябвало безусловно да пълзят напред, с цел да разчистят мините и да стигнат до идващото физическо затруднение. Те водят доста, доста сложна борба.
Адмирал Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на НАТО

Бауер добави, че Украйна към момента напредва с сред 200 и 300 метра дневно. НАТО прави всичко допустимо, с цел да поддържа украинските военни в законната им битка за независимост и суверенитет. Всеки ден украинските въоръжени сили печелят позиции на бойното поле. Всеки триумф е една стъпка по-близо до успеха, добави Бауер.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР