Повишаването на минималната работна заплата не било лява политика, заемите

...
Повишаването на минималната работна заплата не било лява политика, заемите
Коментари Харесай

Пеканов за фатално забавения План за възстановяване: Тези пари не са ни обещани

Повишаването на минималната работна заплата не било лява политика, заемите всяка седмица – предстоящи и в границите на бюджета
Дали сме изгубили предплатени заплащания по Плана за възобновяване и резистентност? На този въпрос не можа да даде съответен отговор пред БТВ служебният вицепремиер Атанас Пеканов. Тези пари не са ни обещани и, в случай че желаеме да ги получим – би трябвало да осъществяваме съответни и работещи планове, предизвести той.

Пеканов изясни, че през 2022 година страната ни ще получи към 290 млн. лева евросредства по програмата REACTEU за възобновяване на бизнеса и жителите след рецесията.

Той разяснява, че се надява да се сформира постоянно държавно управление, само че от думите му стана ясно, че той самият не е канен за министър. „ В момента партиите са в сложна обстановка, водят комплицирани договаряния по сред си и съгласно мен не са стигнали до персони и имена. Ако ми предложат, ще мисля “, сподели сбито младият вицепремиер.

Повишаването на минималната работна заплата не е лява политика, смята още Пеканов.

„ По доста посоки това е една допустима мярка. На академично равнище виждаме по-скоро положителни резултати. Тя упражнява напън върху всички заплати, тъй че приходите да се усилват. Да, може да има отрицателни резултати, само че те са лимитирани “, съобщи Пеканов.

По думите му изтеглените през тази година заеми са в границите на държавния бюджет, те не са били непредвидени и изключителни. А сходна политика се следвала от всички страни по света, с цел да се подтиква стопанската система поради пандемията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР