Повишаването на лихвените проценти по света може един ден да

...
Повишаването на лихвените проценти по света може един ден да
Коментари Харесай

Бил Гейтс с нова мрачна прогноза за бъдещето на света след войната в Украйна


Повишаването на лихвените проценти по света може един ден да се трансформира в световен стопански спад. Това прогнозира милиардерът, създател на Microsoft Бил Гейтс пред bloomberg.

Предприемачът прави оценка настоящото положение на събитията в Украйна като доста съществено събитие, което от позиция на вредите за международната стопанска система е доста по-болезнено спрямо следствията от пандемията на ковид.

" Борсовите мечки (участниците на пазара, които печелят на фондовата борса, пада посредством продажба на скъпи книжа), имат всички съществени причини за това ", смята милиардерът.

Конфликтът в Украйна, показва Гейтс, увеличи цената на суровините, утежни логистичните проблеми и усили държавния дълг. Опитите на длъжностни лица и съответните служби да овладеят инфлацията доведоха до повишение на лихвените проценти.

По-рано Гейтс предвижда ранно повишаване на леката стопанска система след пандемията. В момента на бизнеса острата фаза на ковид няма да бъде до 2022 година, макар появяването на делта, която е доста заразна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР