„Повишаването на енергийната ефективност на сградния фонд е дългосрочна мярка

...
„Повишаването на енергийната ефективност на сградния фонд е дългосрочна мярка
Коментари Харесай

Пенкова: Развитие на собствени ресурси за устойчиво справяне с високите цени на енергията

„ Повишаването на енергийната успеваемост на сградния фонд е дълготрайна мярка в битката против енергийната беднотия и води до двойно по – ниски сметки за отопление “, съобщи Цветелина Пенкова, евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

„ Поставя се фокус върху уязвимите семейства, които ще разчитат на безплатни средства, средства от Плановете за възобновяване и резистентност, кохезионните фондове и държавно съфинансиране. За всички останали европейски жители създаваме благоприятни условия за спомагателни финансови схеми и тласъци посредством включване на финансовия частен бранш за даване на нисколихвени заеми, изплащането на които да не надвишава сегашния размер на разноските за отопление “, изясни Пенкова.

„ За стабилно справяне с високите цени и гарантиране на енергийна сигурност, би трябвало да мислим дълготрайно като разчитаме освен на диверсификация, само че и на развиването на лични запаси в границите на Европейски Съюз – вложения във ВЕИ и нуклеарна енергетика “, сподели още евродепутатът Цветелина Пенкова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР