Повишаване на парното и топлата вода с 60 процента от

...
Повишаване на парното и топлата вода с 60 процента от
Коментари Харесай

Топлофикациите искат 60% скок на парното и топлата вода, ако държавата не ги компенсира

Повишаване на парното и топлата вода с 60 % от Нова година, в случай че страната не компенсира топлофикациите, които са на природен газ. Това съобщи за Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения Кремен Георгиев.

„ Трендът е малко неустойчив на природния газ, както знаем в този момент би трябвало да се намали цената, само че това не значи, че това ще бъде през целия зимен интервал, тъй че тези равнища, които доближи цената на природния газ е належащо от 1 януари да се увеличи цената на топлинната сила най-малко с 60%, само че прецизираме, че това би трябвало да се случи, в случай че не бъдат утвърдени обезщетенията за топлофикациите поради високата цена. Тогава това покачване или няма да го има или ще бъде много по-малко ”, сподели Георгиев.

Служебният министър на енергетиката Росен Христов изясни пред Българска национална телевизия, че готвените от кабинета ограничения ще бъдат ориентирани към най-засегнатите от скока на синьото гориво, само че ще са обвързани с съответни задължения, от промишлеността за енергийна успеваемост.

„ Степента на подкрепяне, най-малко това, което аз предлагам, е да зависи от задължения от ответната страна за икономии, оптимизация, за енергийна успеваемост ”, сподели Росен Христов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР