Повишаване на лихвите по кредитите ще има и трябва да

...
Повишаване на лихвите по кредитите ще има и трябва да
Коментари Харесай

Николай Василев с прогноза ще се вдигнат ли лихвите по кредитите


Повишаване на лихвите по заемите ще има и би трябвало да има. Не е допустимо инфлация, която е по-близо до 20%, да върви с лихви към 0%.

Това разяснява някогашният стопански министър в предаването „ Офанзива ” по NOVANEWS. „ Въпрос на време е лихвите по заемите да се вдигнат доста повече в сравнение с сега. Само по стопански критерии лихвите трябваше да приближат инфлацията ”, счита Василев. Ако инфлацията е такава, заемите ще се оскъпят няколкократно.

Относно минималната работна заплата, той сподели, че е добре да се увеличи, само че до към 800 лв., а не 850 лева Не утвърждава и формулата, съгласно която минималната работна заплата да е на половина от междинната. „ Представете си какво би станало в Северозападна България, да вземем за пример. Ще се окаже, че минималната работна заплата е равна на междинната ”, сподели Василев.

Той отхвърля концепцията за взимане на заеми за посрещане на обществени заплащания. „ 1-2 години може да се случи. След това или ще ни вдигнат трагично налозите, или ще гръмне валутният ръб ”, съобщи Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР