„Повишаване на ефективността за пациента чрез здравната система. Дебат за

...
„Повишаване на ефективността за пациента чрез здравната система. Дебат за
Коментари Харесай

Европейски ден на пациента ще се проведе утре в България


„ Повишаване на успеваемостта за пациента посредством здравната система. Дебат за упованията на обособения жител. Фокус върху цифровото опазване на здравето и персонализираната медицина “. Това ще бъде тематиката на конференция на следващия ден (18 април 2019 г.) на Българската асоциация за протекция на пациентите, с която ще бъде маркиран Европейският ден на пациента в България. В събитието ще взе участие Пламен Таушанов, ръководител на БАЗП:Жени Начева, зам.-министър на здравеопазването; доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС; доктор Йорданка Пенкова, подуправител на НЗОК.

Акценти:

-За 13-ти път означаваме Европейския ден на пациента по едно и също време в 28-те страни - членки на Европейски Съюз.

-Информация кои от 14-те права на пациента от Европейската харта за правата на пациента се съблюдават в България и Европейски Съюз.

-Постиженията и проблемите за гарантиране правата на пациентите в България и лекуване в чужбина.

-Промени в здравноосигурителния модел. Увеличава ли се междинната дълготрайност на живота и какви са европейските прогнози?

-Право на превантивни ограничения, съблюдаване на стандартите за качество, стандартите за сигурност, право на нововъведения, право на компенсации при увреждане, заразяване и лекарски неточности.

-Дигитално опазване на здравето и персонализирана медицина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР