Повишаване на данъка сгради от 1,4 но 2,4 промила за

...
Повишаване на данъка сгради от 1,4 но 2,4 промила за
Коментари Харесай

Спешно вдигат данък сгради в Кюстендил

Повишаване на налога здания от 1,4 само че 2,4 промила за община-Кюстендил ще гласоподават на изключително съвещание съветниците, сподели ръководителят на Общински съвет Иван Андонов, представен от БНР. Има предложение и за промени в налога МПС, и за въвеждане на платено паркиране за избрани зони в централната градска част.

Повишаване на налога здания става, откакто на предходното си съвещание съветниците гласоподаваха нарастване на таксата боклук от 1,4 на 3,5 промила за града и на 9,5 промила за селата. Така след повдигането и на налога здания сумите, които ще заплащат семействата и притежателите на парцели от следващата година ще скочат много, разясняват финансисти.

Съветникът инж. Огнян Атанасов разяснява:

" Не бихме подкрепили повече от 1,9 до 2, както и в цяла Югозападна България – имам предвид Перник, Благоевград, Петрич, Сандански. Но предлагането на Общината е 2,4, с което не сме съгласни.

Ще бъде гласувано и въвеждане на платено паркиране за някои от улиците в централната зона на града, където до момента се паркираше гратис. Занапред ще се заплаща по 1 лев за час, в случай че предложение бъде гласувано.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР