Повишаване на болните от варицела e отчетена през изминалата седмица

...
Повишаване на болните от варицела e отчетена през изминалата седмица
Коментари Харесай

Зараза! Бум на болни от варицела във Врачанско

Повишаване на болните от варицела e регистрирана през миналата седмица от здравните управляващи във Врачанско, научи BulNews.bg. Само за няколко дни с шарката се заразили нови 11 души, оповестиха от районната здравна ревизия.
Наскоро медицински експерти обявиха, че точно варицелата е най-разпространената неконтролируема инфекциозна болест в България. Справка в регистъра на здравната ревизия демонстрира, че за последния месец в региона са регистрирани над 30 заразили се с варицела.
Припомняме, че варицелата, позната още като лещенка, е вирусна заразна болест, основно измежду деца до 10 години. Тя протича леко с обрив по кожата, без да оставя следи. Инкубационният интервал е от 11 до 21 дни. В някои случаи ненавременното й лекуване води до доста съществени затруднения за здравето за това стой признаците наложително би трябвало да се потърси помощ от доктор.
Не забравяйте, че характерният обрив стартира ненадейно и се съпровожда с внезапно повишение на температурата. Обривите бързо се популяризират по цялото тяло и са съпроводени от твърдоглав сърбеж. Пациентите, заразили се с варицела, би трябвало да се следят за вероятни затруднения вследствие на вторични бактериални инфекции, породени от разчесване и недобра хигиена, което никога не трябва да се позволява. Не са редки и затруднения в дихателната система на болните от варицела. При вторична бактериална зараза болестта може да приключи даже съдбовно.
Грипът и острите респираторни болести в региона са ниски, като за предходната седмица са регистрирани 58 случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР