Поверията са били неразделна част от живота на предците ни

...
Поверията са били неразделна част от живота на предците ни
Коментари Харесай

Поверия, свързани с брака, които ще ви предпазят от много нещастия

Поверията са били неразделна част от живота на предците ни и те постоянно са търсели смисъл в знаците, които Съдбата им изпраща, с цел да схванат какво ги чака в бъдеще. Има доста вярвания, свързани със фамилния живот. Според едно от тях младоженците не би трябвало да подписват брак през месец май, с цел да не работят до края на живота си. Според друго, в случай че венчалната халка падне на земята, това вещае идна разлъка. А в случай че някой от съпрузите загуби халката си, значи, че сътрудникът му изневерява.

Трябва да се означи, че и в днешно време доста младоженци насочват вниманието си към разнообразни поверия или знаци, с цел да схванат дали ще се радват на дълъг и благополучен фамилен живот, написа jenata.blitz.bg. Въпреки че множеството поверия, свързани с брака, звучат много безумно, има и такива, в които се крие огромен смисъл.

Според едно от тях мъжът и дамата би трябвало да спят на един матрак и брачното ложе не трябва да е разграничено, с цел да е дълъг и благополучен фамилният им живот.

Съществуват поверия и за спалното долни дрехи. Ако аленото в него е доста – това води до експанзия в държанието. Ако щампите по чаршафите пък са с доста ъгли – това е на спорове.

Външни лица не трябва да стоят на леглото на съпрузите и най-много да лежат на него. Брачното легло би трябвало да е прикрито от любопитни очи, тъй като това място не е единствено за спане. Тук съпрузите извършват брачния си дълг, вършат обич.

Според друго вярване брачното ложе не би трябвало да бъде поставяно против огледало. Казват, че това може предизвика невярност у един от сътрудниците. Между другото, съгласно античното китайско изкуство Фън Шуй, в случай че ъглите на леглото се отразяват в огледалото, няма да съумеете да се спасите и от остри ъгли в фамилния си живот.

Съществува и вярване, че никога не трябва да прескачате спящия си сътрудник. Направите ли го - чака ви злощастие. Смята се, че този, който се изкачва през човек, лишава неговата сила и витални сили.

Яденето на една лъжица също не се предлага на съпрузите. В противоположен случай те ще станат извънредно раздразнителни един към различен.

Не е добра концепция и да бършете ръцете си в една и съща забрадка. Нашите баби са вярвали, че в случай че това се случи, те ще стартират да се карат и кавгите ще продължат и на оня свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР