Поведението на зам.-министъра на електронното управление не е престъпление. То

...
Поведението на зам.-министъра на електронното управление не е престъпление. То
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Зам.-министърът на електронното управление не е извършил престъпление

Поведението на зам.-министъра на електронното ръководство не е закононарушение . То ще бъде квалифицирано като нарушаване на ИК. Поведението му обаче докара до съществени последствия. То имаше и един прикрит резултат - премахването на машините увеличи леко изборната интензивност. Стойнов не е имал право да снима кодовете на машините.

Това съобщи пред Българска национална телевизия преподавателят по конституционно право Наталия Киселова.

Според нея е допустимо да се стигне до оборване на изборните резултати, само че за това за всяка община би трябвало да се уточни в коя секция е имало нарушаване.

По думите й ограничаването на опцията да се гласоподава с машина е удар по последователите на машинния избор. ЦИК обаче не е лишила жителите от изборните права, разясни Киселова.

против  да се гласоподава единствено с хартия, тя акцентира, че Върховен административен съд би трябвало да има подготвеност да се произнесе в най-кратки периоди при сходни изключителни обстановки. Киселова посочи, че отсрочване на изборите е възможно при изключително състояние.

Тя засегна и, който не съумя да упражни правото си на глас. Ако той има непрекъснат адрес в страната не би трябвало да има проблем. Василев не е показал самодейност да смени сегашния си адрес, който е в страна отвън Европейски Съюз . Това е пропуск от негова страна, разясни Киселова.

Припомняме, че се трансформира в мотив за огромен скандал в навечерието на локалните избори. Бяха изнесени данни, че зам.-министърът на електронното ръководство е снимал кодовете на машините за вота. ГЕРВ, ДПС„ Има Такъв Народ, Възраждане оповестиха, че това компрометира изборите. На ексклузивен брифинг от ЦИК взеха решение на изборите да се гласоподава единствено с хартия.
 Радев зове органите да разкрият играчите зад
Радев зове органите да разкрият играчите зад " Кодгейт "

Президентът гласоподава за развиването на София като съвременна европейска столица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР