Поведението на Явор Бахаров вече е различно. Той категорично спря

...
Поведението на Явор Бахаров вече е различно. Той категорично спря
Коментари Харесай

Адвокатът на Явор Бахаров: Не смятаме, че подобна постъпка е гордост, но апелираме законите да се прилагат еднакво към всички

„ Поведението на Явор Бахаров към този момент е друго. Той изрично спря да използва алкохол, транспортира се с колело в София, концентрира се върху своята работа и взе участие в разнообразни представления в цяла България. “ Това съобщи пред bTV юристът на артиста Денислав Асенов, откакто Бахаров беше арестуван за владеене на опиати след излизане от подготовка.

През 2020 година Бахаров получи една година условна присъда с четири години изпитателен период, откакто беше заловен в Банско зад кормилото с 1,43 промила алкохол в кръвта, както и под въздействието на марихуана и кокаин.

Денислав Асенов разяснява последното нарушение на артиста: „ Не считаме, че сходна постъпка е горделивост, само че молим законите да се ползват еднообразно към всички членове на обществото. "

Той добави, че това е първият път, в който Явор Бахаров е хванат с наркотично вещество. Към момента единствено е имало изказвания за това, а предходните обвинявания са били за други проблеми.

„ Въпреки че той има условна присъда, при изпитателния период само едно наказване „ отнемане от независимост “ би довело до изтърпяване на едно отсрочено наказване, каквото имаме. Ако обвиняването остане такова, каквото е, условната присъда на Явор няма по какъв начин да стане ефикасна “, изясни Денислав Асенов.

Той изясни още, че от 5 декември има разпореждане за привличане към наказателна отговорност – за незначителен случай за държане на 0,3 г коноп. Към момента няма мярка за неотклонение.

Адвокатът направи разграничаване сред конопа и марихуаната и уточни, че при липса на съдебно-химическа експертиза не се знае дали веществото, което Явор е употребявал, е неразрешено за владение. Защитникът посочи, че при 99% от тези случаи досъдебно произвеждане не се образува.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР