Поведението на Явор Бахаров вече е различно, каза пред bTV

...
Поведението на Явор Бахаров вече е различно, каза пред bTV
Коментари Харесай

Защитникът на Бахаров твърди, че клиентът му не пие и кара колело в София

„ Поведението на Явор Бахаров към този момент е друго ”, сподели пред bTV Денислав Асенов,адвокатна артиста Явор Бахаров. Според него клиентът му е претърпял смяна, към този момент не пие алкохол, придвижва се единствено с колело и играе в цяла България.

Преди ден Бахаров бе арестуван за владеене на опиати на излизане от подготовка. Той към този момент има условна присъда - една година с четири години изпитателен период, откакто през 2020 година в Банско бе заловен да кара след приложимост на алкохол, марихуана и кокаин.

„ Не считаме, че сходна постъпка е горделивост, само че молим законите да се ползват еднообразно към всички членове на обществото ”, разяснява адв. Денислав Асенов.

Той изясни и че освен това обвиняване не би следвало клиентът му да лежи дейно.

„ Въпреки че той има условна присъда, при изпитателния период само едно наказване „ отнемане от независимост “ би довело до изтърпяване на едно отсрочено наказване, каквото имаме. Ако обвиняването остане такова, каквото е, условната присъда на Явор няма по какъв начин да стане ефикасна “, уточни юрист Асенов.

Той заяви, че по случая от 5 декември има разпореждане за привличане към наказателна отговорност – за незначителен случай за държане на 0,3 г коноп. Към момента няма мярка за неотклонение.

Адвокатът направи разграничаване сред конопа и марихуаната и уточни, че при липса на съдебно-химическа експертиза не се знае дали веществото, което Явор е употребявал, е неразрешено за владение. Защитникът уточни още, че при 99% от тези случаи досъдебно произвеждане не се образува.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР