Поведението на премиера Бойко Борисов и отказа му да се

...
Поведението на премиера Бойко Борисов и отказа му да се
Коментари Харесай

"Да, България": Поведението на Борисов спрямо Русия поставя под съмение демократичното развитие на страната

Поведението на премиера Бойко Борисов и отхвърли му да се консолира с общата позиция на държавните и държавни ръководители на страните от Европейския съюз във връзка осъществената офанзива с нервнопаралитичен газ във Англия постава " съставлява явен знак на отвод от взаимност от страна на България с останалите европейски сътрудници в извънредно внимателен за Европейския съюз и НАТО миг ".

Това се споделя в позиция на партия " Да, България ", публикувана до медиите. Вчера имаше среща на високо ниво на 28-те водачи на Европейски Съюз, на която те се съгласиха с позицията на Англия, че е " доста евентуално Русия да е виновна " за нападението с нервнопаралитично вещество против Скрипал и щерка му. Българският министър председател Бойко Борисов сподели, че като се позовал на своя опит в стотици следствия като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, " нормално в такива случаи не е това, което наподобява на пръв взор ", а запитан дали Русия стои зад нападението на Скрипал, отговори, че е подозрителен човек и ще разяснява, когато поръчителят стане прочут.

" Подобен акт подкопава така и така отслабеното доверие, което сътрудниците ни имат към нас. То слага под въпрос действителната принадлежност на България към Европейския съюз и НАТО, както и цялостното развиване на страната ни като европейска демократична страна ", пишат от " Да, България ", които прецизират, че с писмото си желаят да " бият паника ".

Според партията на някогашния правосъден министър Христо Иванов държанието на министър-председателя по време на Европейския съвет в Брюксел е " още по-смущаващо на фона на неналичието на каквито и да е дейности от негова страна и от страна на държавното управление и на способените правоохранителни органи против антидемократичната и антиевропейска агитация, провеждана в България посредством псевдо медии и уеб сайтове за дезинформация и подправени вести, някои следени от Делян Пеевски, а други намерено свързани с съветските стопански политически ползи ".

" Особено скандалното е, че тези " медии " се финансират частично със средства от държавния бюджет и европейските фондове ", пишат още от партията.

" Действията на Бойко Борисов на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел са мотив да бием паника, че в страната се организира целенасочена и широкомащабна дезинформационна акция, целяща да срине поддръжката на българското общество за демокрацията като форма на социална организация и да настрои жителите против принадлежността на България към Европейския съюз, като сътвори предпоставки за определяне навън властническо ръководство ", считат от " Да, България ".

Вчера след съвета на водачите от Европейски Съюз стана известно, че се чака се при започване на идната седмица редица европейски страни също да изгонят съветските дипломати на територията им. Тази заран в задгранични медии се появи информация, че сходни дейности може да предприеме и България. Много бързо обаче българските управляващи отхвърлиха сходно нещо.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (55)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР