Поведението на Митрофанова премина всякакви граници и е време тя

...
Поведението на Митрофанова премина всякакви граници и е време тя
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Митрофанова уронва достойнството на България, да си ходи

" Поведението на Митрофанова мина всевъзможни граници и е време тя да си тръгне. " Това сподели в студиото на " Здравей, България " по Нова тв дипломатът и някогашен дипломат на България в Организация на обединените нации Стефан Тафров за държанието на съветската посланичка у нас.

" Русия атакува една близка на България страна – несъмнено, че е опасност. Нашата вяра беше, че дадохме явен знак на съветската страна, изтегляйки за съвещания нашия дипломат – че Русия ще постъпи по същия метод. Няма потребност да затваряме посолството, просто ще сведем контактите до най-ниско ниво. Личното държание на госпожа Митрофанова уронва достолепието на българската страна. Не можем да допуснем непознат дипломат да се държи по този метод по отношение на български държавни институции ", разяснява Тафров.

" Аз съм доста поощрен от реакцията на българското гражданско общество във връзка с рецесията в Украйна. Много хора през уикенда показаха поддръжката си. Що се отнася до обстановката в Украйна – един месец мина от съветската инвазия и може би е време да теглим чертата. Какво реализира Путин вследствие на това си безумно деяние? Не реализира нищо положително за личната си страна. Украйна вечно ще остане отвън съветската сфера на въздействие - настрои украинците против Русия по метод, по който направи това невероятно ”, акцентира той.

По думите му вторият неуспех на съветския президент е фактът, че не е съумял да раздели Запада. „ Военните неуспехи на Русия в Украйна демонстрираха, че тя не е толкоз мощна и мощна. Освен това демонстрираха, че Западът не може по този начин елементарно да бъде разлъчен, както се надяваше Путин. В последна сметка може да се окаже, че Путин и Русия да се озоват на границите си с една недемилитаризирана Украйна, с една Украйна, която ще продължи да получава оръжия за отбраната си. И с една по-дълга граница с НАТО, защото Финландия и Швеция обмислят съществено да се причислят към Алианса ”, уточни той.

" Резултатът от дейностите на съветската страна в Украйна е боен неуспех и даже злополука. Като гледаме броя на жертвите, които афишират и двете страни, даже да се вземат на 50 % – това към този момент е злополука ", съобщи от своя страна полковник Владимир Миленски от Атлантическия съвет на България.

Според него даже загубите да се понижат с 20 % – това са 15 000 души, които са убити. „ При този брой на жертвите, значи, че има най-малко 25 000 тежко ранени. Болниците в Русия към този момент са цялостни с такива хора и по улиците там ще стартират да се появяват осакатени хора ”, акцентира Миленски.

По думите на Тафров ще бъде тест за Путин дали ще допусне филантропична злополука в Мариупол и Чернигов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР