Поведението на инфлуенсърите Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката е

...
Поведението на инфлуенсърите Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката е
Коментари Харесай

Прокурор със скандални разкрития за гаврата на Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката в пловдивски мол

Поведението на инфлуенсърите Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката е като на мафиоти от времето на прехода. Това сподели по време на пледоарията си наблюдаващият прокурор по делото Веско Ириков, написа " Марица ".

Обвинителят посочи, че има заплаха и тримата да се укрият и да извършат друго закононарушение. Като стабилен мотив той уточни правосъдните информации на инфлуенсърите.

Каза, че Чеченеца има присъда за обир, като е оправдан през 2021 година Тодор Чалъков - Тошо Куката е със седем присъди в границите на 2 години, всички до момента в който е малолетен. Емили пък не се явила в полицията откакто е привикана, което наложило да бъде за общодържавно търсене.

" Не мисля, че има човек, който да не е гледал клипа. Мисля и че няма потребност да го проучвам. Целта на въпросния клип е била единствено и само да се получи нещо скандално. Не знам дали осъзнават какъв брой елементарно са постигнали задачата си. Това, което са създали не възмути, а разгневи цяла България.

Обвиняемите са вързали момчето с колан, предиздвикали са го да лае, подхвърлили му прясна чаша,която да гони и да носи, давали му команди, след което за премия са го галили по главата ", разказа прокурорът.

" Ако са желали просто абсурден клип, нито мястото, нито времето е било уместно. На момчето не е показан клипа. След изработката му, видеото е било качено в обществените мрежи, а компанията останала в мола. Впоследствие момчето не е давало единодушие и не било наясно със наличието.

Ако е желал, то то е щяло единствено да качи клип, да разполага с него и да е осведомено със наличието му ", уточни Ириков.

Прокурорът добави, че от момента на арестите до момента в прокуратурата са постъпили десетки и сигнали от ядосани жители по отношение на гаврата и личността на задържаните.

" Реакцията на самото общество за случилото се е повече от красноречива ", добави Веско Ириков и настоя за взимане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Адв. Кутрянски, който пази двама от подсъдимите, уточни че никога не би следвало инфлуенсърите да бъдат в ареста.

" Тези ограничения не са самоцел и не са за наказване. В съответния случай такава мярка преди всичко е нецелесъобразна, а на второ - незаконосъобразна. Такава мярка в съответния проблем не се постанова да се взима ", уточни Кутрянски.

Той счита, че са били пресилени и дейностите на полицията, ориентирани към ареста на инфлуенсърите.

" Направиха си реклама на бързите дейности. Първоначално мисля, че Министерство на вътрешните работи е заловило някаква проведена незаконна група. Нищо не постановяваше такива дейности и показност ", разяснява бранителят.

Той прикани магистратите да не се стараят да отговорят на публичните упования и тези на прокуратурата, а да преценяват дали в действителност тези хора са рискови и заслужават да бъдат в ареста.

Подчерта, че предишните осъждания не би следвало да се имат поради, защото са оправдани и по хипотеза правосъдното минало не би трябвало да има тежест, поради която да се вземе най-тежката мярка./blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР